U multimedijalnoj sali Opštine Bijelo Polje danas je održana novogodišnja konferencija za medije na kojoj su predsjednik Opštine Petar Smolović i predsjednik Skupštine opštine Abaz Dizdarević sumirali rezultate ostvarene u tekućoj godini i najavili buduće aktivnosti i projekte sa čijom realizacijom se počinje već u januaru 2020. godine.

Predsjednik Skupštine Abaz Dizdarević zahvalio se medijima što su na adekvatan i profesionalan način pratili rad lokalnog parlamenta koji je u 2019.godini usvojio više od 200 važnih odluka.

“U protekloj godini iza nas je transparentan rad u vrlo tolerantnom duhu kako to i pripada Bijelom Polju u tradicionalnom smislu, zaista mogu ocijeniti da je to bio kvalitetan rad svih odbornika koji su pokazali da Bijelo Polje može imati koheziju kada su u pitanja od značaja za našu društvenu zajednicu” – rekao je predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević.

Prvi čovjek Opštine Petar Smolović je kazao da je veoma zadovoljan radom lokalne uprave u godini na izmaku, ali da uvijek može više i bolje.

“Imali smo ambiciozan plan i program rada i mislim da smo ga ostvarili za ovu godinu. Mi smo građanima obećali da ćemo u ovom mandatu za 4 godine do kraja 2022.godine da realizujemo projekate za koje su nam dali podršku. Neke smo završili, neke smo započeli i neki su u toku” – rekao je predsjednik Opštine Petar Smolović, novinarima iz Bijelog Polja.

On je kazao da se unutar kuće uradilo dosta dobrih stvari, a kao najznačajniju je istakao da je završena konsolidacija finansija, koja je napravljena sa dosta ušteda na svim nivoima.

“Na lijevoj strani povećali smo prihode i mislim da ćemo ove godine po prvi put probiti rebalans i naplatiti više sredstava nego što je predviđeno. Sa druge strane smo velike uštede napravili unutar funkcionisanja sistema Opštine na struji, gorivu, telefonima, reprezentacijama, putovanjima i ponašali se domaćinski štedeći kvalitetno i ozbiljno” – istakao je prvi čovjek Opštine Bijelo Polje.

Budžet za narednu je na nivou iz tekuće godine i iznosi 15.650.000 eura i imaće razvojnu, socijalnu i sanacionu komponentu.

“U 2019.godini smo isplatili zaposlenima 12 redovnih plata, redovno isplaćujemo obaveze prema državi prema reprogramu, dobavljačima, institucijama, poljoprivrednicima. Budžet za 2020.godinu je kroz domaćinski pristup, uz nastavak uštede na svim nivoima izmijenjen, na način što smo dio sredstava koje smo usteđeli smanjenjem troškova, povećali za poljoprivredu, preduzetništvo, socijalna davanja, novorođenčad, studente, sport i kulturu” – kazao je predsjednik Opštine.

U narednoj 2020.godini se očekuje završetak radova na prvoj fazi projekta valorizacije planine Bjelasice, kroz otvaranje ski centra Cmiljača. Biće nastavljeni radovi i na Đalovića pećini, kao i na više od 135 projekata vrijednosti 61 milion i 800 hiljda eura.