Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Bijelo Polje usvojene su značajne odluke.

Za predsjednika Odbora za izbor i imenovanja izabran je Abaz Kujović, a za članove Abaz Dizdarević, Vesna Pavićević, Rade Ranitović i Marko Ljujić.

Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine Bijelo Polje imenovana je Ajsela Pačariz.

Skupština je dala saglasnost na Odluku Savjeta JU Centar za djelatnosti kulture „Vojislav Bulatović-Strunjo“ Bijelo Polje o razrješenju direktora Centra.

Data je saglasnost na Odluku Savjeta JU Centar za djelatnosti kulture „Vojislav Bulatović-Strunjo“ Bijelo Polje da se za vršioca dužnosti direktora Centra odredi Lejla Skoko.

Predsjednik loklanog parlamenta Abaz Dizdarević kazao je da su danas formirani svi skupštinski odbori i savjeti.

- Neke odluke su usvojene apsolutnom većinom, neke sa nešto manjom većinom, ali to je stvar demokratije, istakao je Dizdarević.

Izabrani su predsjednik i članovi Odbora za statut i propise, Odbora za finansije, privredu i razvoj, Odbora za planiranje, uređenje prostora i stambeno komunalnu djelatnost, Odbora za društvene djelatnosti, Odbora za međuopštinsku, međunarodnu saradnju i evropske integracije, Savjeta za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova, Savjeta za zaštitu životne sredine, Savjeta za osobe sa invaliditetom, Savjeta za rodnu ravnopravnost i Savjeta za predstavke i pritužbe.