Danas je u Bijelom Polju Centar za monitoring organizovao panel diskusiju sa ciljem konsultacije građana o potrebi reforme izbornog zakonodavstva, kojoj su prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević i šefica Kluba odbornika Demokratske partije socijalista Vesna Pavićević.

Izvršna direktorica NVO CEMI Nikoleta Đukanović kazala je da se lokalne konsultacije sa građanima organizuju u svim opštinama u Crnoj Gori u okviru projekta koji je podržala Evropska unija, a koji se tiče izgradnje povjerenja u izborni proces.

-Cilj nam je da čujemo koji su to ključni segmenti koje je potrebno reformisati, kakva su iskustva građana kada je u pitanju rad izbornih institucija, posebno Opštinske izborne komisije i Državne izborne  komisije, da čujemo njihove predloge i sugestije vezano za reformu  izbornog sistema. Sve preporuke građana biće integrisane u jednu posebnu analizu i biće razmatrane u izradi studije. Do sada smo održali lokalne konsultacije u većini opština, a narednih dana ćemo zaokružiti konsultacije u preostalim opštinama, zaključila je Đukanović.