Na konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta za predsjednika Skupštine Opštine Bijelo Polje izabran je Abaz Dizdarević akademski slikar sa izborne liste ,,Za dobro građana Bijelog Polja pobjednička koalicija DPS-BS-SD Milo Đukanović". Skupštini je podnešen i izvještaj Opštinske izborne komisije o rezultatima lokalnih izbora koji su održani 27. maja ove godine, a verifikovani su i odbornički mandati.

Odbornik Abaz Kujović koji je u ime grupe odbornika obrazložio prijedlog, kazao je da su mišljenja da je dosadašnji rad predloženog kandidata na funkcijama koje je obavljao u prethodnom mandatu najbolja preporuka za njegov izbor na ovu odgovornu funkciju.

-Abaz Dizdarević je rođen u Bijelom Polju 21.05.1978. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore na Cetinju, gdje je završio i postdiplomske studije. Član je ULUCG Podgorica i SULU Novi Pazar. Nakon diplomiranja, kao student postdiplomskih studija biva angažovan u svojstvu stručnog saradnika u nastavi slikarstva i crteža, te kao pomoćnik prof. Smaila Karaila i prof. Gordana Nikolića. Nakon završetka postdiplomskih studija angažovan je kao docent na Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran i Likovnoj akademiji u Novom Pazaru. Bio je direktor JU „Ratkovićeve večeri poezije“ i Centra za djelatnosti kulture ,,Vojislav Bulatović-Strunjo“ u Bijelom Polju. Dobitnik je nagrada Slikarskog proljeća u Bijelom Polju 1999., 2000., 2001. i 2005. godine i najvećeg priznanja Opštine Bijelo Polje - Nagrade "3. januar". Imao je više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na međunarodnim predstavljanjima, kongresima, simpozijumima i seminarima. Saradnik je na trogodišnjem (2015-2018.godina) projektu CANU: „Paradigme diskursa crnogorske kulture: Geneza i transformacije (tradicija i savremenost). Učesnik je na plenarnim predavanjima na sastancima sa međunarodnim konferencijama udruženja likovnih umjetnika EX-YU država, kazao je Kujović upoznajući odbornike sa Dizdarevićevom biografijom.

Novoizbarani predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević se nakon davanja svečane izjave obratio prisutnima i zahvalio se odbornicima na ukazanom povjerenju.

-Izborna volja stanovnika Bijelog Polja sve nas obavezuje da savjesno i odgovorno obavljamo zadatke od opšteg interesa za naš grad. Nije čovjek ono što misli već ono što čini, riječi su velikog književnika. Brojni izazovi postavljeni ispred nas biće dio odgovornosti koju ćemo zajedno podijeliti. Istorija parlamentarizma u Bijelom Polju potvrđuje važnost mudrih odluka donošenih u prethodnom periodu. Nadležnosti date po osnovu Statuta i Poslovnika Skupštine Opštine sprovodićemo po principu otvorenih vrata za sve konstruktivne ideje odbornika, građana i prijatelja našeg grada, istakao je Dizdarević.

Podsjetimo, predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje u prethodna dva mandata bio je Džemal Ljušković.